Instructie op maat, recreatief en sportief!

Bij Ruitersportcentrum Wilp

Paardrijden is voor jong en oud en draait allemaal om plezier. Heb je nog nooit paardgereden, ben je al vergevorderd of heb je een aantal jaren geleden al eens gereden. Geen probleem bij Ruitersportcentrum Wilp is iedereen welkom. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

- Groepslessen
- Springlessen
- Carrousellessen
- Privélessen (recreatief)
- Privélessen (sportief - tot ZZ zwaar)

Waarom Ruitersportcentrum Wilp?

Elke dag van de week (behalve zondag) is het mogelijk om een les te volgen. Er zijn groepslessen voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter. Tijdens de lessen staat het plezier, veiligheid en paardenwelzijn voorop. De lessen zijn afgestemd naar niveau. Ruitersportcentrum Wilp beschikt over manege paarden en manege pony’s die geschikt zijn voor de verschillende lessen.

Alle beginnende ruiters volgen eerst vijf individuele lessen van een half uur. Hierin worden de eerste basisbeginselen in de praktijk gebracht. Hierna stroom je door naar een kleine groepsles van een uur. Je kan eventueel na de eerste vijf privélessen (beginnerspakket) het nog een keer verlengen. In de lessen wordt er voor de afwisseling wel eens gesprongen. Verder worden er ook springcursus, carrouselles en privélessen gegeven.

Kortom om lessen te volgen ben je bij Ruitersportcentrum Wilp in de stedendriehoek Apeldoorn – Deventer - Zutphen aan het juiste adres.

Eerste les, wat trek je aan?

Het is begrijpelijk dat je nog niet een volledige uitrusting hebt wanneer je je nog aan het oriënteren bent. Wat wel belangrijk is, is het dragen van een veiligheidscap. Voor de eerste les kun je zo'n veiligheidscap bij ons lenen, daarna kunnen ze je in de ruitersportzaken verder helpen met een goed passende cap.

Goed schoeisel is daarna het belangrijkste. Mocht je nog geen rijlaarzen hebben, dan zijn rubber laarzen of hoog gesloten schoenen zonder hak goed om mee te beginnen. Trek nooit sportschoenen of bergschoenen aan, daarmee kun je mee vast komen te zitten in de beugels. Wanneer je verder wilt met paardrijden dan is het om veiligheidsreden verplicht om te rijden met paardrijlaarzen of chaps.

Uiteindelijk rijd je het allerlekkerst in een paardrijbroek, deze zijn er in diverse prijsklasse. Wil je niet direct een rijbroek aanschaffen? Kies voor de eerste lessen een aangesloten broek die geen dikke naden aan de binnenkant van je been heeft, dit kan namelijk gaan schuren. Een spijkerbroek bijvoorbeeld, is daarom niet aan te raden. Een korte broek, rok of jurk is niet toegestaan. Let er bij je bovenkleding op dat het niet te strak of te wijd is.
 

Lestarieven

Groepslessen:
Jeugd tot 16 jaar
kwartaal abonnement
1 x per week rijden met automatische incasso - per maand - € 70,40

1 extra les met abonnement - per les - € 16,25
losse les zonder abonnement - per les - € 20,--
Jeugd 16 tot 18 jaar
kwartaal abonnement
1 x per week rijden met automatische incasso - per maand - € 81,25

1 extra les met abonnement - per les - € 18,75
losse les zonder abonnement - per les - € 23,75
Volwassenen
kwartaal abonnement
1 x per week rijden met automatische incasso - per maand - € 87,75

1 extra les met abonnement - per les - € 20,25
losse les zonder abonnement - per les - € 25,25
Kennismakingsles
Jeugd (tot 16 jaar) € 16,25
Jeugd (16 tot 18 jaar) € 18,75
Volwassenen € 20,25

Beginnerspakket
Wilt u of uw kind beginnen met pony/paardrijden dan hebben we een beginnerspakket van 5 privélessen van half uur.
Jeugd t/m 15 jaar 5 lessenkaart € 100,00
losse les € 25,00
Vanaf 16 jaar 5 lessenkaart € 125,00
losse les € 27,50
 

Sfeerimpressie


Kom gezellig langs om de sfeer te proeven!

Of stel uw vraag via het contactformulier!

Contactformulier